Oplossing in Huis

4 Belangrijke tips voor een succesvolle verbouwing

by Redactie
2 min read

Staat er een verbouwing op de planning? Ongeacht welke ruimte je wilt aanpakken, je huis renoveren is een klus die je niet moet onderschatten. Een verbouwing is een groot project waarbij voorbereiding het halve werk is! Als je het niet goed aanpakt dat levert een verbouwing je alleen maar een lege portemonnee en een hoop stress op. Wij helpen je graag. In dit artikel vind je 3 belangrijke tips voor een succesvolle verbouwing. 

In 4 stappen naar een succesvolle verbouwing

Maak een begroting

Allereerst is het verstandig om een begroting te maken, zodat je precies weet welk budget je te besteden hebt aan de verbouwing. Zet alles netjes in een Excel en houdt rekening met materiaalkosten en kosten van werkuren. Hoeveel denk je kwijt te zijn aan alles? Hoe ga je het aanpakken en wie schakel je straks voor hulp in? Ga goed voorbereid aan slag, want een goede voorbereiding is alles.

Maak een plan van aanpak!

Een verbouwing kan al snel weken tot maanden duren. Vaak duurt een verbouwing onverwachts langer, omdat je dingen tegenkomt die je in eerste instantie niet had voorzien. Misschien zit er vertraging in het leveren van bouwmaterialen of blijkt iets er toch slecht aan toe te zijn dan je eerst dacht. Hoe dan ook.. In een verbouwing gaat veel tijd en energie in zitten.

Een verbouwing zal impact hebben op je privé leven, en de ene persoon gaat daar beter mee om dan de andere persoon. Het is daarom verstandig om een plan van aanpak te hebben. Zorg van tevoren dat je goed nagedacht hebt over bepaalde zaken, bijvoorbeeld: Als je de keuken gaat verbouwen, waar ga je dan zolang koken en afwassen? Ga je kamperen en koken in je eigen tuin? Regel van tevoren een oplossing

  • Tip van flip! Laat je niet verleiden tot het snel afraffelen van ruimtes. Neem de tijd voor je verbouwing, anders krijg je er achteraf spijt van. Als je nu de tijd neemt, heb je daar later veel meer plezier van. Hoe ongemakkelijk de situatie ook lijkt, er komt een einde aan de verbouwing. Met een prachtig eindresultaat, is het toch meer dan waard?

Kwaliteit voor kwantiteit

Een verbouwing kost geld, veel geld… Het is daarom verleidelijk om bepaalde keuzes te maken, waarmee je kunt besparen, maar ga niet voor het allergoedkoopste! Kies voor kwaliteit, boven kwantiteit en je hebt er veel meer plezier van. Bespaar niet op bouwmaterialen is onze tip. Als je iets bouwt met goede materialen ben je beter verzekert van goed resultaat en dat het langer goed blijft. 

Veilig klussen voorop!

Een verbouwing is pas succesvol verlopen als er tijdens de verbouwing geen gewonden zijn gevallen. Veiligheid staat voorop, maar hoe pak je het klussen zo veilig mogelijk aan? Behalve goede werkkleding, stevige schoenen, handschoenen en een helm dragen, zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Hoe je veilig klussen het beste aanpakt, lees je hier.

Heb jij weleens een verbouwing meegemaakt? Hoe verliep de verbouwing bij jou?