7 waardevolle bespaartips om te besparen op energiekosten

Door Redactie
52 keer gelezen 3 min Lezen
besparen op energiekosten

Besparen op energie. Anno 2022, het jaar waarin de brandstof- en gasprijzen de pan uitrijzen. Dat zorgt ervoor dat veel mensen kijken hoe ze het beste kunnen besparen op energiekosten. Ben jij ook aan het verdiepen hoe jij je huis kunt verduurzamen? Of hoe je kunt besparen op energie? In dit artikel lees je 6 gouden bespaartips om te besparen op energiekosten.

7x besparen op energiekosten

Verminder je verbruik

Wees bewust van wat je gebruikt en probeer je verbruik te verminderen. Ga bewuster om met de energie in huis. Denk er bijvoorbeeld eens aan om korter te douchen of de thermostaat minder snel aan te zetten.

Voorkom sluipverbruik

Waar de meeste mensen niet zo snel aan denken is het sluipverbruik. Het verminderen van je sluipverbruik is een slimme oplossing om nog meer te besparen. Haal stekker uit het stopcontact als je het apparaat niet gebruik.

Kies de juiste energieleverancier

Door op je verbruik te letten en deze te verminderen kun je al goed besparen, maar een goed energiecontract is net zo belangrijk! Kies een betaalbare energieleverancier die duurzame energie kan leveren. Niet elke energieleverancier kan dat, dus kijk en vergelijk en zoek een energieleverancier dat zich bezighoudt met duurzame energie. 

Kies voor energiezuinige apparatuur

Naast een goede energieleverancier uitzoeken, kun je ook kiezen voor energiezuinige apparatuur. Kijk goed naar de energielabel bij aankoop, zo kun je energie besparen terwijl je niet hoeft in te leveren op je comfort. Hetzelfde geldt overigens voor verlichting. Ga voor led verlichting, spaar/dim lichten, je kunt daarmee al op tientallen euro’s besparen.

Zorg voor goede isolatie in huis

Isolatie speelt een grote rol bij je energieverbruik en daarom is het een must dat je huis goed geïsoleerd is. Je kunt daarmee wel de helft besparen. Investeren in goede isolatie is dus nooit weg. Je zou ook het één en ander zelf kunnen doen zoals goed kijken naar je ramen en deuren en gaten of kieren dichten. 

Kies voor duurzame oplossingen in huis

Duurzame energie is de toekomst. Het is daarom slim om te investeren in duurzame oplossingen in huis. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om energie- en geld te besparen. Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je huis, wat het nog een stuk aantrekkelijker maakt. Het verduurzamen van je huis zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je huis meer waard wordt.

Wek zelf energie op!

Duurzame energie kun je ook zelf opwekken met zonnepanelen, waardoor je direct profiteert van lagere energiekosten. Je levert een bijdrage aan betere klimaat en gezondere wereld, terwijl je energie en geld bespaard.

Wat doe jij om energie te besparen?

Laat een reactie achter!