Oplossing in Huis

6 Anti-stress verhuistips

by Redactie
3 min read

Een verhuizing is een groot project dat voor heel wat stress kan zorgen. Een hectische en chaotische periode waar je even doorheen moet. Er moet veel geregeld worden, terwijl het dagelijkse leven ook gewoon doorgaat. Hoe pak je een verhuizing het beste aan? Met deze anti-stress verhuistips verloopt je verhuizing soepeltjes! Lees je mee?

Anti-stress verhuistips

Maak een planning

Stress wordt vaak veroorzaakt door tijd tekort. Je doet er verstandig aan om een maand of twee maanden voor tijd een planning te maken. Maak een overzichtelijk lijstjes met alle zaken die nog moeten gebeuren.

Schrijf eerst de belangrijkste zaken op. Verdeel grote taken in kleine taken en werk elk onderdeel één voor één af. Houdt er rekening mee dat je planning kan uitlopen, wanneer er iets onverwachts gebeurd en er taken uitlopen. 

Plan voor elke taak voldoende tijd in en ga ermee aan de slag. Probeer je zo goed mogelijk aan de planning te houden, maak elke taak netjes af. Krijg je iets niet af? Vergeet dan niet om het opnieuw in te plannen. Zorg ervoor dat je je hele lijstje afwerkt en je ervaart zo min mogelijk stress voor de grote deadline.

Begin op tijd met inpakken

Tijd is kostbaar, dus besteed je tijd goed. Begin om tijd met voorbereiden, want er komt veel geregel bij een verhuizing om de hoek kijken. Het is niet alleen verhuizen en klaar, maar je moet ook schoonmaken en administratieve zaken regelen rondom een verhuizing. Volg stap 1 en begin vervolgens met het inpakken van dozen. 

Inpakken maar!

Inpakken kun je het beste ruimte voor ruimte aanpakken. Nummer de dozen en schrijf op de doos naar welke ruimte de doos moet in het nieuwe huis. Pak de dozen niet te zwaar in en bescherm glazen, bestek en borden met papier of wikkel het in kleding. Zorg dat je de dozen een beetje bij elkaar houdt, het beste kun je dozen voor de bovenverdieping scheiden van de benedenverdieping, dan loopt je verhuizing straks als een zonnetje!

Focus, focus, focus

Houd lijstjes bij voor de verhuizing. Noteer alles wat je moet doen en streep af wat je hebt gedaan. Verhuizen kost veel energie, dus zorg ervoor dat je de situatie onder controle houdt. Zo voorkom je paniek en veel stress tijdens de verhuizing. Tranquilo!

Tip: Als je bang bent dat je vergeet de verhuizing door te geven aan de gemeente, doe het dan voor je verhuizing! Je mag een maand van tevoren een verhuizing doorgeven of vijf dagen na het verhuizen. Als je niks doorgeeft kun je een flinke boete verwachten.

Pak een vakantiekoffer in

Doe alsof je op vakantie gaat. Pak een koffer in voor één a twee weken. Zo kun jij je de eerste weken prima redden. Zorg voor wat schone kleding, ondergoed, een werkoutfit die vies mag worden en vergeet uiteraard je toiletspullen niet.

Zorg voor voldoende tijd om te verhuizen

Zorg voor jezelf. Stress is niet goed. Je kunt het beste voldoende tijd uittrekken voor je verhuizing om jezelf met zo min mogelijk stress op te zadelen.

Wat zijn jouw anti-stress verhuistips?